Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2009

To Βατικανό στο YouTube ...!


Από σήμερα και το Βατικανό βρίσκεται online στο διαδίκτυο και πιο συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα του YouTube, ιστότοπο που συγκεντρώνει πλήθος χρηστών του Internet καθημερινά. Ύστερα από πρωτοβουλία των Μέσων Ενημέρωσης της Αγίας Έδρας, ο καθένας μας θα έχει τη δυνατότητα να έχει πρόσβαση στις ομιλίες του ποντίφικα.
«Σήμερα γράφεται μια νέα σελίδα ιστορίας της Αγίας Έδρας», αναφέρει το ραδιόφωνο του Βατικανού, Radio Vaticana, ενώ ο εκπρόσωπος Τύπου του παπικού κράτους, πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι, δήλωσε: «Είμαστε πεπεισμένοι ότι υπάρχουν πολλά άτομα με ευαισθησίες, τα οποία κινούνται στον χώρο του διαδικτύου και ενδιαφέρονται για το μήνυμα, που θέλει να στείλει ο ποντίφικας».
Προς το παρόν οι μεταδόσεις αφορούν συναντήσεις του Πάπα με μεγάλες διεθνείς προσωπικότητες, λειτουργίες και μεγάλες θρησκευτικές γιορτές με σχολιασμό στην ιταλική. Αναμένεται άμεσα να επεκταθεί και σε άλλες γλώσσες, όπως τα αγγλικά, τα γερμανικά και τα ισπανικά, ενώ είναι βέβαιο πως το αρχείο θα εμπλουτίζεται συνεχώς.
Με τον πρόεδρο του Συμβουλίου του Βατικανού για τα Μέσα Ενημέρωσης, πατέρα Κλάουντιο Μαρία Τσέλλι να δηλώνει βέβαιος πως «ο Πάπας Ράτσιγκερ, από τη στιγμή που είναι άνθρωπος, ο οποίος ενδιαφέρεται για τις καινοτομίες, δεν μπορεί να μη «σερφάρει» στο διαδίκτυο», φαίνεται ότι μια νέα σελίδα ανοίγεται για τους πιστούς. Έχει γνωστοποιηθεί μάλιστα, ότι έχει ζητηθεί από τις καθολικές εκκλησίες σε όλο τον κόσμο να συμβάλλουν με ρεπορτάζ και τοπικά νέα, που αφορούν την καθημερινή ζωή των χριστιανών, αλλά και τον διαθρησκειακό διάλογο.
Ο Άγιος Πατέρας των Ρωμαιοκαθολικών χαρακτήρισε τις ευκαιρίες μέσω των γνώσεων που παρέχει το Ίντερνετ «δώρο προς την ανθρωπότητα», επισημαίνοντας μάλιστα πως είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί η δυνατότητα πρόσβασης σε όλους, έτσι ώστε να αποφευχθούν οι κοινωνικές ανισότητες και οι αρνητικές συνέπειες που θα υπάρχουν σε αντίθετη περίπτωση για τους φτωχούς και όσους ζουν στο κοινωνικό περιθώριο.

Ο διαδικτυακός τόπος του Βατικανού στο Youtube είναι:

www.youtube.com/vaticanit

Δεν υπάρχουν σχόλια: