Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

BBC και Sky δε θα μεταδώσουν την έκκληση για τη Γάζα


Αρνήθηκαν το BBC αλλά και το Sky News να μεταδώσουν την έκκληση των βρετανικών φιλανθρωπικών οργανώσεων για τα θύματα της ισραηλινής επίθεσης στη Γάζα.

Οι δεκατρείς μεγαλύτερες φιλανθρωπικές οργανώσεις της Βρετανίας αλλά και η Επιτροπή Άμεσης Αντιμετώπισης Καταστροφών έχει ζητήσει από τα τηλεοπτικά δίκτυα να μεταδώσουν σήμερα την έκκληση για δωρεές προς τους Παλαιστινίους της Γάζας, κατά την ζώνη της μεγαλύτερης τηλεθέασης. Τα συγκεκριμένα τηλεοπτικά δίκτυα όμως αρνήθηκαν, ώστε να μη φανεί ότι μεροληπτούν υπέρ της μίας ή της άλλης πλευράς. Ο επικεφαλής του Sky News, Τζον Ρίλεϊ μάλιστα δήλωσε πως : «Η δέσμευσή μας ως δημοσιογράφοι είναι να καλύπτουμε όλες τις πλευρές αυτής της ιστορίας με αδιάλλακτη αντικειμενικότητα» και συμπλήρωσε «Γι' αυτόν το λόγο και έπειτα από πολύ σοβαρή σκέψη συμπεράναμε ότι η μετάδοση της έκκλησης για τη Γάζα αυτήν την περίοδο δεν είναι συμβατή με το ρόλο μας που είναι η παροχή εξισορροπημένων και αντικειμενικών ρεπορτάζ για τη συνεχιζόμενη αυτή κατάσταση στους τηλεθεατές μας». Οι επικρίσεις πολλές – κατά του BBC αντέδρασαν πολιτικοί και 11.000 τηλεθεατές καθώς και εκπρόσωποι της Εκκλησίας της Αγγλίας. Ο αρχιεπίσκοπος του Γιορκ ανέφερε μάλιστα πως τα χρήματα αυτά προορίζονται για αυτούς που τα έχουν πραγματική ανάγκη.

Την έκκληση πάντως θα μεταδώσουν τα λοιπά κανάλια, δηλαδή το ITV, το Channel 4 και το Five.

Σχετικά links στις σελίδες των βρετανικών δικτύων:


http://news.sky.com/skynews/Home/UK-News/Sky-And-The-BBC-Decline-To-Show-Advert-For-Humanitarian-Aid-Appeal-In-Gaza/Article/200901415210154?lpos=UK_News_First_Home_Article_Teaser_Region_1&lid=ARTICLE_15210154_Sky_And_The_BBC_Decline_To_Show_Advert_For_Humanitarian_Aid_Appeal_In_Gaza



http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/7850407.stm

Δεν υπάρχουν σχόλια: