Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2009

Επιστολή Ομπάμα...στις κόρες του!


Ο Πρόεδρος – ελπίδα των Αμερικανών, ο Πρόεδρος που αναμένεται να φέρει την αλλαγή, Μπάρακ Ομπάμα, έστειλε ανοιχτή επιστολή προς τις κόρες του μέσω ενός περιοδικού. Η εν λόγω επιστολή δημοσιεύτηκε την Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου σε καθαρά προσωπικό ύφος, υπογραφόμενη μάλιστα… «Με αγάπη, ο μπαμπάς»! (“Love, Dad”).
Eξηγώντας ότι ήθελε να γίνει Πρόεδρος για τις ίδιες «και για όλα τα παιδιά της χώρας», ο 47χρονος Ομπάμα τονίζει ότι το νόημα της δικής του ζωής είναι η ευτυχία τους και για τη διασφάλιση αυτής, έθεσε υποψηφιότητα για την ανώτατη θέση των Η.Π.Α. Υπογραμμίζει μάλιστα πως θέλει ανάλογες ευκαιρίες στη μάθηση και στο όνειρο να έχει κάθε παιδί. Αλλά και οι ίδιες, θεωρεί, πως «έχουν την υποχρέωση να δώσουν κάτι στη χώρα αυτή που έδωσε τόσα πολλά στην οικογένειά τους». Στην ίδια επιστολή, ο επικείμενος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών μιλά στα κορίτσια και για το τόσο επίκαιρο θέμα του πολέμου, υπό ποιες προϋποθέσεις είναι αναγκαίος. «Μερικές φορές πρέπει να στέλνουμε τους νέους και τις νέες μας στον πόλεμο και σε άλλες αποστολές για να προστατεύσουμε τη χώρα μας. 'Όταν το κάνουμε όμως, θέλω να είμαι σίγουρος ότι αυτό γίνεται για το σωστό λόγο και ότι θα προσπαθούμε να επιλύσουμε τις διαφορές μας ειρηνικά», αναφέρει.

Ολόκληρη η επιστολή βρίσκεται εδώ:
http://www.parade.com/export/sites/default/news/2009/01/barack-obama-letter-to-my-daughters.html

Η ορκωμοσία του 44ου Προέδρου των Η.Π.Α. θα γίνει στις 20 Ιανουαρίου, ενώ τη γιορτή που διοργανώνεται με αφορμή αυτήν, θα λάβει χώρα στο Lincoln Μemorial στην Ουάσιγκτον αυτή την Κυριακή στις 21.30, θα μεταδώσει το Mega. Σε αυτήν θα παρευρεθούν μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής με διεθνή εμβέλεια (Μπιγιονσέ, U2, Μπρους Σπρίνγκστιν, Τζον Μπον Τζόβι, Στίβι Γουόντερ, Σακίρα κ.α.).

Δεν υπάρχουν σχόλια: