Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009

Let's talk about music...Let's talk about...Cyanna!



Δυναμική είναι, τον τελευταίο καιρό, η παρουσία στην εγχώρια μουσική σκηνή, καλλιτεχνών με αγγλικό στίχο. Ένα από τα αγγλόφωνα συγκροτήματα που δίνουν το παρόν με ουκ ολίγα lives αλλά και με τραγούδια που το ένα μετά το άλλο διαγράφουν την δική τους πορεία, είναι οι Cyanna (προφέρεται σι – άννα). Η μπάντα που αναμιγνύει άκρως πετυχημένα το electro με το rock n’ roll, αποτελεί σίγουρα μια πρόταση για τα ελληνικά δεδομένα.
Οι Cyanna έγιναν ευρύτερα γνωστοί στο ελληνικό κοινό μετά τη νίκη τους, το 2007, στον πρώτο διαγωνισμό του Coca-Cola Soundwave. Τα τελευταία χρόνια η δράση του γκρουπ, δεν περιορίζεται μόνο στην κυκλοφορία των δικών τους άλμπουμ αλλά περιλαμβάνει συμμετοχή τους σε συλλογές, remixes και παραγωγές τους για άλλους καλλιτέχνες και φυσικά live εμφανίσεις τους! Αξιοσημείωτο μάλιστα είναι πως οι εμφανίσεις αυτές λαμβάνουν χώρα εκτός των στενών συνόρων μας…όπως για παράδειγμα στα “Hurricane Festival in Germany” και “The St. Gallen Open Air Festival in Switzerland”. Και εντός συνόρων όμως έχουν να επιδείξουν πολύ δυνατά live!
To 2008 οι Cyanna κυκλοφόρησαν το νέο τους album με τίτλο “Just a Crash”. Αυτό περιλαμβάνει 13 κομμάτια, μεταξύ των οποίων τα “Shine”, “Done be”, “Electron”, “Tv-Nation” και “On and on” που έχουν ραδιοφωνικό airplay. Το “Shine” μάλιστα, έμεινε για παραπάνω από 3 μήνες στα top charts του Mad Tv. Το “Just a crash” προτάθηκε επίσης στην κατηγορία Greek Act των ευρωπαϊκών βραβείων του MTV για το 2008!
Οι Cyanna, το συγκρότημα που συνδυάζει υπέροχα στίχους – μελωδίες και φωνή, αποτελείται από τους Spyreas Sid στη φωνή, Nick Sid στο συνθεσάιζερ και στο πιάνο, τον Louie στις κιθάρες και τον Jason στα ντραμς. Όσο για τις επιρροές τους; Οι ίδιοι, στη σελίδα τους στο myspace δηλώνουν πως είναι οι Crash; Kevin Smith; Fear and Loathing in Las Vegas; History; His Story; Matchpoint; Luigi Pirandello; American Beauty; Charles Bukowski; Siddhartha; The Matrix; Big Fish; The Crow; Singles; Detroit Rock City; Studio 54.
O αγγλικός ορισμός της μπάντας είναι: Disambiguation of “Cyanna”: The poisonous chemical Cyan (CN) | Female name of a “femme fatale” | Mercury Cyanide Hg(CN)2 | The name of the sea goddess.
Το συγκρότημα έχει και έντονη διαδικτυακή παρουσία. Μπορείτε να δείτε για αυτούς στα παρακάτω sites:
o www.cyanna.gr
o www.myspace.com/cyannamercury
o cyanna.wordpress.com
o www.youtube.com/cyannatv
αλλά και στο ευρέως διαδεδομένο facebook με μια απλή αναζήτηση.

Να σημειωθεί επίσης πως στην επίσημη ιστοσελίδα τους μπορείτε να ακούσετε ολόκληρο τον δίσκο τους ενώ στο επίσημο blog τους υπάρχουν πληροφορίες για τη δραστηριότητα του group, στίχοι, ακόμα και δημοσιεύματα/κριτικές για την τελευταία τους δισκογραφική δουλειά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: