Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

Προβλήματα για τον Woody Allen!

















Εν μέσω δικαστικού αγώνα βρίσκεται ο γνωστός σκηνοθέτης- σεναριογράφος – σημαντικότατη περσόνα στο χώρο της 7ης τέχνης, με γνωστή εταιρεία ρούχων, την “American Apparel”. Ο Woody Allen μήνυσε την εν λόγω εταιρεία γιατί χρησιμοποίησε το πρόσωπο του για να διαφημίσει μπλουζάκια, χωρίς την άδεια του και μάλιστα με τρόπο που τον προσβάλλει, όπως ισχυρίζεται. Δια της δικαστικής οδού αναμένει αποζημίωση 10 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η American Apparel, στην καμπάνια της, που είδε το φως της δημοσιότητας και στο διαδίκτυο, χρησιμοποίησε το πρόσωπο του σκηνοθέτη (με τη μορφή ραβίνου) από την ταινία «Νευρικός Εραστής». Ο Woody Allen, αντίθετος με την διαφήμιση προϊόντων στις Η.Π.Α, προσέφυγε στο δικαστήριο του Μανχάταν.

Οι εκπρόσωποι όμως της εταιρείας δεν έκατσαν με τα χέρια σταυρωμένα. Αποφάσισαν να καλέσουν ως μάρτυρες στο δικαστήριο, που θα γίνει στις 18 Μαίου, την Μία Φάροου, πρώην σχέση του, αλλά και την τωρινή του σύζυγο, Σουν Γι Πρεβέν, που είναι και θετή κόρη της Φάροου – με την οποία ο Άλλεν είχε παράλληλο δεσμό! Αυτό ενέτεινε ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Ο διάσημος σκηνοθέτης δήλωσε πως κάτι τέτοιο «εκθέτει τον ιδιωτικό του βίο και προκαλεί ηθική βλάβη». Οι νομικοί της εταιρείας ωστόσο θεωρούν ότι η εικόνα του έχει ήδη πληγεί από τα σκάνδαλα στα οποία έχει εμπλακεί και θεωρεί υπερβολικές τις απαιτήσεις του «για μια καμπάνια που διήρκησε λιγότερο από μία εβδομάδα». Επίσης διαμαρτυρήθηκαν ότι δεν τους επιτρέπει να συλλέξουν ντοκουμέντα από τα σκάνδαλα του ώστε να τα χρησιμοποιήσουν προς υπεράσπιση τους. Η πλευρά του σκηνοθέτη ωστόσο θεωρεί κάτι τέτοιο «απαράδεκτο». Η συνέχεια στις δικαστικές αίθουσες, σε λίγες μόλις μέρες…


Δεν υπάρχουν σχόλια: