Τρίτη 12 Μαΐου 2009

E-ε-έρχονται!!!


Επιτέλους μία από τις πιο αναμενόμενες ταινίες της φετινής σεζόν βρίσκει το δρόμο της για τις κινηματογραφικές αίθουσες. Οι «Πεφωτισμένοι», οι πολυδιαβασμένοι « Illuminati» (ή «Angels and Demons») αν προτιμάτε, του κυρίου Dan Brown, από σήμερα τα μεσάνυχτα ξεκινούν να προβάλλονται. Πρόκειται για το δεύτερο βιβλίο του που μεταφέρεται στο πανί, μετά φυσικά το best-seller «Κώδικα Ντα Βίντσι». Το βιβλίο αυτό όμως προηγείται θεματικά του «Κώδικα» μιας και είναι η πρώτη ιστορία με ήρωα τον διάσημο καθηγητή Ρόμπερτ Λάνγκτον.

Και σε αυτή την ταινία θα τον υποδυθεί φυσικά ο Tom Hanks, ενώ στο σκηνοθετικό τιμόνι, θα είναι για άλλη μια φορά ο Ron Howard. Με φόντο την Ρώμη και το πέπλο μυστηρίου αλλά και μεγαλείου (ένεκα της ιστορίας της…) που υπάρχει διάχυτο σε αυτή, ο καθηγητής και μελετητής συμβόλων παρέα με την Ιταλίδα επιστήμονα Βιτόρια Βέτρα (Αγιελέτ Ζούρερ), θα βρεθεί αντιμέτωπος με την πιο ισχυρή μυστική αδελφότητα της ιστορίας. Illuminati και Βατικανό εμπλέκονται άμεσα σε ένα γρήγορα και γεμάτο δράση θρίλερ, με μια θανάσιμη απειλή να πλανάται… Ας ελπίσουμε μόνο σε μεγαλύτερη χημεία των πρωταγωνιστών, γιατί μάλλον από εκεί έχασε πόντους ο κινηματογραφικός «Da Vinci Code».

Διάσημες τοποθεσίες της Ρώμης «ντύνουν» το σκηνικό της ταινίας. Πιάτσα ντελ Πόπολο, η Πιάτσα Ναβόνα, το Καστέλ Σαντ’Άντζελο και η πανέμορφη μπαρόκ εκκλησία Σάντα Σουζάνα, η πλατεία του Αγίου Πέτρου ακόμα και τοιχογραφίες του Μικελάντζελο. Δυστυχώς όμως, το Βατικανό λειτούργησε μάλλον ως εμπόδιο στην κινηματογράφηση του βιβλίου του διάσημου συγγραφέα, αφού και δεν επέτρεψαν γυρίσματα σε πολλούς από τους χώρους της ταινίας, που είναι υπό τη δικαιοδοσία τους, ενώ παραλίγο να αποτρέψει και την παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας στη Ρώμη. Η καλλιτεχνική ομάδα αναγκάστηκε να αναπαραστήσει πολλούς από τους χώρους αλλά και τα διάσημα έργα που στολίζουν την πρωτεύουσα της Ιταλίας, και να μεταφέρει την «Αιώνια Πόλη» στα στούντιο της «Πόλης των Αγγέλων». Άλλα στο φυσικό τους μέγεθος (ο Αιγυπτιακός οβελίσκος του Πάπα) και άλλα σε μικρότερο μέγεθος (H πλατεία του Αγίου Πέτρου, που καλύπτει περίπου τα 2/3 της πραγματικής!). Ακόμα και στην υπό κλίμακα κατασκευή της Καπέλα Σιστίνα αναγκάστηκαν να προβούν ώστε να επιτευχθεί η ολοκλήρωση της ταινίας.

Όσο για την πλοκή της ταινίας…μεταφέρω από το οπισθόφυλλο του βιβλίου, ώστε να θυμηθούμε λίγα, λίγο πριν σπεύσουμε στις κινηματογραφικές αίθουσες!

«Όταν ο παγκοσμίου φήμης μελετητής αρχαίων συμβόλων του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ Ρόμπερτ Λάνγκντον καλείται σε ένα ερευνητικό κέντρο στην Ελβετία προκειμένου να μελετήσει ένα μυστηριώδες σύμβολο το οποίο ανακαλύφτηκε χαραγμένο με πυρακτωμένο μέταλλο πάνω στο θώρακα ενός δολοφονημένου φυσικού, βρίσκει αποδείξεις για κάτι αδιανόητο: για την επανεμφάνιση μιας αρχαίας μυστικής αδελφότητας γνωστής ως Illuminati, της πλέον ισχυρής μυστικής οργάνωσης που έδρασε ποτέ στην ιστορία. Η αδελφότητα επαναδραστηριοποιείται προκειμένου να ολοκληρώσει την τελική φάση του αποτρόπαιου σχεδίου της: να καταφέρει ένα ανεπανόρθωτο πλήγμα στον πιο μισητό εχθρό της, το χριστιανισμό.
Έτσι, ξεκινά μια αγωνιώδης αναμέτρηση με το χρόνο, μια αναζήτηση μέσα από σφραγισμένες κρύπτες, επικίνδυνες κατακόμβες, εγκαταλειμμένους καθεδρικούς ναούς και ένα μυστικό υπόγειο μαυσωλείο, καθώς ο ήρωας ακολουθεί ένα μονοπάτι τετρακοσίων ετών, στο οποίο τον οδηγούν αρχαία σύμβολα και το οποίο διασχίζει ολόκληρη τη Ρώμη, αναζητώντας το άντρο της αδελφότητας, έναν τόπο χαμένο μέσα στην ομίχλη του χρόνου, όπου κρύβεται η μοναδική ελπίδα για τη σωτηρία του Βατικανού...»

Και για μια πρώτη γεύση…εδώ είναι και το δεύτερο επίσημο trailer της ταινίας. Περισσότερα…σύντομα!


Δεν υπάρχουν σχόλια: