Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

Φίλιππος Πλιάτσικας - "Μπαλαρίνες Επιτρέπονται"


Κυκλοφόρησε η νέα δισκογραφική δουλειά του Φίλιππου Πλιάτσικα με τίτλο «Μπαλαρίνες Επιτρέπονται» . Δύο χρόνια μετά το πολύ πετυχημένο «Όμνια», το πρώην μέλος των Πυξ Λαξ κυκλοφορεί ένα άλμπουμ με 14 τραγούδια – εκ των οποίων τα δύο ορχηστρικά. Πρόκειται για τον τέταρτο προσωπικό του δίσκο, ο οποίος έχει για άλλη μια φορά τη μουσική του σφραγίδα, ενώ στα «λόγια» έχουν συμβάλλει αρκετοί στιχουργοί, εκτός φυσικά από τον ίδιο. Όσο αφορά τα τραγούδια, έχουν ξεχωρίσει τα «Μπαλαρίνες επιτρέπονται», «Καληνύχτα Αμαλία» και «Αδερφέ μου», που έχουν ήδη ραδιοφωνικό airplay ενώ από τα πολύ δυνατά κομμάτια του άλμπουμ είναι και το «Καμιά Φορά Νυχτώνει». Στο album συμμετέχουν ο MC Yinka, που τον πρωτοσυναντήσαμε στον προηγούμενο δίσκο του, και ο Milko - Vic.
Ο δίσκος βρίσκεται στις προθήκες των δισκοπωλείων από τις 3 Φλεβάρη, ενώ η επίσημη παρουσίαση του έγινε στις 10 του ίδιου μήνα και αμέσως μετά ακολούθησε η απονομή για το πλατινένιο «Όμνια».

Τα τραγούδια του cd είναι:

01 ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΤΖΕΣΙΚΑ (Ορχηστρικό)
02 ΕΙΜΑΣΤΕ
03 ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΑΜΑΛΙΑ
04 ΜΠΑΛΑΡΙΝΕΣ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ
05 ΟΣΟ ΠΕΘΑΙΝΩ ΞΑΝΑΓΕΝΝΙΕΜΑΙ
06 ΕΧΩ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΑΓΑΠΗ
07 ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΝΥΧΤΩΝΕΙ
08 ΑΔΕΛΦΕ ΜΟΥ - Συμμετέχει ο MC Yinka
09 ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΣΟΥ ΟΙ ΠΥΞΙΔΕΣ - Συμμετέχει ο Milko-Vic
10 ΔΙΑΤΡΗΤΟ ΚΟΥΡΕΛΙ
11 ΑΝ Σ' ΟΝΕΙΡΕΥΤΩ (Λόγια βασισμένα στα σονέτα 43, 23, 16, 3 του Σαίξπηρ, μετάφραση-προσαρμογή Μάνος Ξυδούς)
12 ΟΜΗΡΟΣ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗ
13 ΠΕΡΙ ΜΟΥΣΙΚΗΣ (Λόγια βασισμένα στο σονέτο 128 του Σαίξπηρ, μετάφραση-προσαρμογή Μάνος Ξυδούς)
14 ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ (Ορχηστρικό)

Συνθέτης: ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΠΛΙΑΤΣΙΚΑΣ
Στιχουργός: ΝΙΚΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ, ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΤΣΑΓΚΑΡΗ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΠΛΙΑΤΣΙΚΑΣ, ΟΛΓΑ ΣΤΕΡΓΙΟΥΔΗ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΠΛΙΑΤΣΙΚΑ, MC YINKA, MILKO-VIC, ΝΑΝΤΙΑ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΟΥΡΙΔΑΚΗΣ, ΜΑΝΟΣ ΞΥΔΟΥΣ, ΝΤΕΠΗ ΧΑΤΖΗΚΑΜΠΑΝΗ, ΜΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑΚΗΣ

Μια γεύση μπορείτε να πάρετε εδώ («Μπαλαρίνες Επιτρέπονται) και εδώ («Καμιά Φορά Νυχτώνει»).

Ο Φίλιππος Πλιάτσικας γνωστοποίησε και την καλοκαιρινή του περιοδεία, που θα περιλαμβάνει πολλούς σταθμούς σε όλη την Ελλάδα. Αρχής γενομένης από το γήπεδο Καραϊσκάκη στις 12 Ιουνίου. Εκεί πρόκειται να δώσει μια πολύ μεγάλη συναυλία στην οποία θα έχει και πολλούς – και σημαντικούς- καλεσμένους. Sinnead O’ Connor, Gordon Gano (των “Violent Femmes”), Maraveyas Ilegal αλλά και ο Μύρωνας Στρατής και ο Mc Υinka.

Δεν υπάρχουν σχόλια: