Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2009

Απονομών...συνέχεια!



Γεμάτος βραβεία ο Φεβρουάριος... Κινηματογράφος και μουσική γεμίζουν με απονομές το χειμωνιάτικο τοπίο. Την πρηγούμενη Κυριακή, απονεμήθηκαν τα βρετανικά ΒAFTA, δίνοντας τον παλμό και γιατί όχι και μια ένδειξη - κρατώντας πάντα τις επιφυλάξεις- για τα Όσκαρ...τώρα που μπήκαμε στην τελική ευθεία! "Ψήφος εμπιστοσύνης" στο μεγάλο φαβορί της φετινής χρονιάς, το "Slumdog millionaire" που αποχώρησε με...7 βραβεία, αλλά και στα λοιπά φαβορί...Κειτ Γουινσλετ, Μικι Ρουρκ, Πενέλοπε Κρουζ.

Και ενώ το Λονδίνο χτυπούσε σε κινηματογραφικούς ρυθμούς, με παρέλαση αστέρων στο Κόβεντ Γκάρντεν, στην άλλη πλευρά του ωκεανού, στο Λος Άντζελες, απονεμήθηκαν τα μουσικά βραβεία Grammy. Η πεντηκοστή πρώτη απονομή τα είχε όλα! Πολλά βραβεία, αστέρες της νεότερης μουσικής σκηνής - και όχι μόνο -και φυσικά λαμπερές εμφανίσεις!
Μεγάλος κερδισμένος της βραδιάς ο Ρόμπερτ Πλαντ, των Λεντ Ζέπελιν, που με τη συνεργασία του με την Άλισον Κράους για το άλμπουμ «Raising Sand», έφυγαν απο την απονομή με 5 Γκράμι! Kαλύτερο άλμπουμ της χρονιάς (Raising Sand), καλύτερου ηχογραφήματος της χρονιάς (Please Read The Letter), καλύτερου άλμπουμ σύγχρονης παραδοσιακής/αμερικάνικης μουσικής, καλύτερης κάντρι συνεργασίας και καλύτερης ποπ συνεργασίας. Σημαντική όμως και η παρουσια των Βρετανών, που κυριάρχησαν σε πολλές κατηγορίες! Coldplay, Adele, Duffy, Radiohead και Πίτερ Γκράμπριελ κέρδισαν βραβεία. Απο τις στιγμές που "σημάδεψαν" τη βραδιά ήταν όταν στη σκηνή ανέβηκε η Κείτ Χάντσον, της οποίας η μητέρα και ο ανηψιός δολοφονήθηκαν πρόσφατα. Η Χάντσον κέρδισε το βραβείο καλύτερου R&B άλμπουμ και κατά την απονομή του βραβείου είπε:
«Πραγματικά δεν ξέρω τι να πω. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, που βρίσκεται στον ουρανό, και αυτούς που είναι εδώ σήμερα. Δεν ξέρω από πού να αρχίσω. Σας ευχαριστώ όλους», ενώ αργότερα, όταν ερμήνευσε το τραγούδι «You Pulled Me Through» , συγκινήθηκε ιδιαίτερα.
Η βραδιά άνοιξε με τους U2 στη σκηνή να ερμηνεύουν το νέο τους σίνγκλ «Get On Your Boots».

Τα σημαντικότερα βραβεία της 51ης απονομής ήταν:

- Δίσκος της Χρονιάς: Please Read the Letter, Ρόμπερτ Πλαντ και Αλισον Κράους
- Αλμπουμ της Χρονιάς: Raising Sand, Ρόμπερτ Πλαντ και Αλισον Κράους
- Νέος Καλλιτέχνης: Αντέλ
- Καλύτερη εκτέλεση καλλιτέχνη της ποπ: Say, Τζον Μάγιερ
- Καλύτερη εκτέλεση γυναίκας καλλιτέχνη της ποπ: Chasing Pavements, Aντέλ
- Καλύτερη συνεργασία ποπ: Rich Woman, Ρόμπερτ Πλαντ και Αλισον Κράους
- Καλύτερο ροκ άλμπουμ: Viva la Vida or Death and All His Friends, Coldplay
- Καλύτερο ραπ άλμπουμ: Tha Carter III, Λιλ Γουέιν
- Καλύτερο τραγούδι της Χρονιάς: Viva la Vida, Coldplay
- Καλύτερη εκτέλεση κάουντρι, ντουέτο ή συγκροτήματος με φωνητικά: Stay, Sugarland
- Καλύτερο άλμπουμ R&B: Τζένιφερ Χάντσον, Τζένιφερ Χάντσον -
- Καλύτερη εκτέλεση ροκ από ντουέτο ή συγκρότημα με φωνητικά: Sex on Fire, Kings of Leon

Δεν υπάρχουν σχόλια: